22 januari 2022
azoren eilanden

Azoren eilanden, iets voor jou?

Elke vakantie is het weer een bespreekgeval waar de bestemming dit jaar plaats vind. Deze beslissing is natuurlijk soms lastig aangezien er enorm veel leuke en mooie vakantiebestemmingen zijn over de hele wereld. Als je samen met je familie gaat en er veel mensen mee gaan, moet je ook rekening houden met iedereen. Als je het even niet weet en je wilt naar een lekker warm land of eiland, zijn de Azoren eilanden misschien wel iets voor jou. Onder de Azoren vallen namelijk negen verschillenden eilanden, waar een van die eilanden misschein wel jouw volgende vakantiebestemming wordt. 

azoren eilanden

De Azoren

De Azoren eilanden is een eilandengroep van negen verschillende eilanden, met ieder zo zijn mooie plekjes. Deze eilandengroep ligt in de atlantische oceaan, waardoor het op elk eiland lekker warm is. De negen eilanden zijn opgesplitst in drie groepen namelijk de Westelijke, Centrale en Oostelijke Azoren. De  negen eilanden zijn verdeeld over de archipel van de Atlantische oceaan. Het populairste eiland is Sao Miguel, hier komen jaarlijks ook enorm veel toeristen heen. Naast São Miguel zijn de andere eilanden Pico, Corvo, Faial, Terceira, Santa Maria, Graciosa, São Jorge ook erg mooi. Ieder heeft zo zijn eigenschappen en plekken die mooi zijn. 

De natuur

Op elk eiland van de eilandengroep is de natuur een van de mooiste dingen die aanwezig zijn op de eilanden. Je kan er mooie en lange wandelingen maken door de natuur. Dus als je niet alleen van zon, zee en strand houd van je lekker wandelen in de mooie natuur. Je hebt er grote watervallen en  grote meren waar je kan zwemmen, waar naast mooie groene natuur gelegen is.