30 november 2021

Op deze manier ziet iedereen jouw hond in het donker 

Het kan erg gevaarlijk zijn om je hond in de avond uit te laten. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je in het donker slecht zichtbaar bent. Als je in het donker met je hond over straat loopt, is het slim om er alles aan te doen om zo goed mogelijk zichtbaar te zijn. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld slim om zelf opvallende kleding aan te trekken. Hiermee zorg je ervoor dat automobilisten en andere weggebruikers jou en je hond beter kunnen zien.

Lichtgevende halsband 

Als je iedere avond met je hond gaat lopen, is het slim om op zoek te gaan naar een lichtgevende halsband hond. Dat komt natuurlijk doordat niet alleen jij goed moet opvallen, maar dat het ook erg belangrijk is dat je hond duidelijk zichtbaar is. Als dit niet het geval is, loop je het risico dat je hond vroeg of laat het slachtoffer wordt van een aanrijding. Dit is iets wat iedere hondeneigenaar koste wat kost wil voorkomen en daarom is het slim om actie te ondernemen. Bovendien kost het je weinig moeite om een lichtgevende halsband aan te schaffen. Deze kun je namelijk simpelweg in een winkel kopen of bestellen op het internet. Door je hond iedere avond een lichtgevende halsband om te doen, zorg je ervoor dat iedereen die je tegenkomt duidelijk ziet dat jij hier samen met je hond loopt. Op deze manier verklein je het risico op het krijgen van een ongeluk aanzienlijk.

Een lamp om de halsband van je hond

Niet iedereen die in de avond met zijn of haar hond gaat lopen kiest ervoor om gebruik te maken van een lichtgevende halsband. Er zijn namelijk ook mensen die al een goede halsband voor hun hond hebben waardoor zij geen behoefte hebben aan een nieuwe. Het is namelijk zo dat je ook andere mogelijkheden hebt voor het zichtbaar maken van je hond. Je kunt dit bijvoorbeeld ook doen door een hondenlampje aan zijn of haar halsband vast te maken. Dit is een lampje wat hier speciaal voor is ontworpen waardoor het ideaal is voor aan de halsband van je hond.

Reflecterende jas 

Naast de bovenstaande mogelijkheden, is het ook nog mogelijk om je hond een speciale reflecterende jas aan te trekken. Het is niet onverstandig om zelf ook zo’n reflecterende jas aan te trekken. Daarnaast is het slim om hetzelfde te doen bij je hond. Dat komt doordat je trouwe viervoeter hierdoor vele malen beter zichtbaar is in het donker. Een reflecterende jas zorgt er namelijk voor dat het dier goed zichtbaar is wanneer er licht op wordt geschenen. Dit is natuurlijk ideaal voor het voorkomen van aanrijdingen.